Subscriu-te a
Entrades
Comentaris

Sant Julià de Cerdanyola

Bé començo malament el post, el títol està equivocat. S’hauria de dir:

Sant Julià de Cerdanyola, La Pobla de Lillet i Sant Jaume de frontanyà.

 Són els 3 pobles que hem visitat avui. Que molts ja sabreu que tenen una cosa en comú, que es troben tots ells al Berguedà. Una de les comarques de Catalunya que més aprecio i és que el fet de tenir-hi mitja familia tira més jejeje.

Primer hem anat a Sant Julià de Cerdanyola, que és el poble d’orígen de tota la meva família per part de pare. És un poble més o menys petitó, uns 200 i pocs habitants. I es troba molt amagat, per sobre de Guardiola de Berguedà. Segur que motls no el coneixeu i és que no cau gens de pas, t’has de desviar una estona de la carretera principal per a arribar-hi. Doncs la primera parada ha estat l’ermita de les Esposes, que està a un barranc, just abans d’entrar al poble. Allà hem fet algunes fotos.

A les Esposes

Després ja hem entrat al nucli urbà. Només parar el cotxe el tiet Ton ja ens ha sortit a veure, i és que tenen una carnisseria i ens ha vist arribar. S’ha endut una bona sopresa al veure’ns per allà i és que no haviem avisat pas que hi aniriem! Allà hem comrpat algunes coses, com llonganissa que fan ells mateixos i ceba que també cultiven entre d’altres coses.

Com que ja era hora de dinar ens hem despedit i hem donat un tomet pel poble, passant per la casa on vivia ma avia avans de casar-se, l’església, la creu (des d’on hi havia una vista fantàstica) i la casa on va viure el meu pare gran part de la seva infantesa.

Cerdanyola amb el Catllaràs al fons

Per sort el poble no ha canviat gaire comparat amb d’altres pobles. Sí que han costruit bastant però crec que mantenen un estil que no trenca l’encant del poble.

I ja cap a dinar al Santuari de la Mare de Déu de Falgars, passant abans per la font del Castell a recollir aigua.

Allà Falgars hem dinat a una taula de picnic. S’estava molt bé i és que la temperatura era la ideal i es veia la Pobla de Lillet des de la mateixa taula!! Una vista genial! I tot seguit hem fet una mica el ronso estirats a una manta (migdiada time)

A Falgars, al mirador

Després ja hem tirat cap a la Pobla on hem parat a un bar a fer un cafè i un gelat i ja hem anat cap a sant Jaume de Frontanyà. Que és el poble més petit de Catalunya. El tenen ben maco i és que tampoc els hi deu donar massa feina jeje.

A la Pobla de Llillet

Església romànica de Sant Jaume de Fontanyà

I ja hem marxat. De camí he fet una migdiada genial al cotxe mentres em feien carícies a la cara. Era genial ^^

I bé, si algú s’anima a anar de visita a Sant Julià, amb moltes ganes m’apuntaré i és que li tinc molt de carinyo a aquest poble.

4 respostes a “Sant Julià de Cerdanyola”

 1. on 18 Jul 2007 at 22:41Artur

  Eii, que m’ha agradat molt anar-hi! Ja feia temps que deiem que hi haviem d’anar i al final ho hem complert jeje Sant Julià es veia molt tranquilet i agradable, i a dalt s’hi dinava genial molt tranquil·lament també jeje Per la tarda eren macos els llocs, Sant Jaume de Frontanyà tan petitó que ens hem sortit jejejejej però també maco

  Petooons :**

 2. on 18 Jul 2007 at 22:59Marta

  Me n’alegro que t’hagi agradat. Sant Julià també ha estat rapid de visitar jejeje però no tant com Sant Jaume, que no ens n’hema donat i ja erem a la carretera jejeje

  ;*********************

 3. on 10 Oct 2010 at 0:03ana

  jo tambe li tinc molt de carinyo a sant julia de cerdanyola ja que vaig pasar tota la meva infantesa i tinc mols bons records.

 4. on 09 Apr 2012 at 20:24Sergi

  Jo estiuejo cada any a Sant Julià de Cerdanyola, li tinc un carinyo especial.

Deixa un comentari